Historické centrum Ivančic hostilo oranžovou kavárnu

Město Ivančice leží v srdci mikroregionu Ivančicko a občané tohoto města jsou na něj právem hrdí. Jsme rádi, že jsme za vámi dnes v rámci našeho putování za voliči mohli dojet do toho krásného města a promluvili si s vámi u dobré kávy na historickém Palackého náměstí, kterému dominuje barokní sousoší. Opět jste se ptali na nejrůznější témata a naši kandidáti o nich s vámi zaujatě diskutovali.

Již od třetí hodiny odpolední se naši kandidáti procházeli s kyticemi růží po celém náměstí a obšťastňovali ženy, dívky, dámy nejrůznějšího věku krásnými oranžovými růžemi. Tomáš Soukal, předseda představenstva společnosti KORDIS JMK, která zřizuje Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje, s širokým úsměvem zval všechny kolemjdoucí k volbám, které se konají 7. a 8. října a s pomocí hostesek obdarovával návštěvníky nejrůznějšími upomínkovými předměty. Jako na běžícím páse zvali k volbám také další kandidáti, mezi nimiž nechyběli například náměstek hejtmana Marek Šlapal, místostarosta Břeclavi Jaroslav Válka nebo místostarosta Znojma Jan Grois.

Dvacetiletá Kristýna Kytková debatovala s radním Jihomoravského kraje pro životní prostředí a jedním z lídrů kandidátky ČSSD Igorem Chlupem o ekologii a recyklaci odpadu. „Zajímalo mě, jestli kraj nějak podporuje recyklování. Myslím si, že je důležité, abychom recyklovali, protože tím ulevíme planetě a bude se nám tu lépe žít. Nicméně všimla jsem si, že zde v Ivančicích máme barevných kontejnerů málo, tak doufám, že nám kraj pořídí nějaké další kontejnery,“ komentovala rozhovor Kytková. Pořizování kontejnerů na tříděný odpad je spíše výsadou města, nicméně kraj přispívá na chod města různými dotačními a operačními programy.

Na Jižní Moravě je velmi rozvinuté vinařství a i zde v Ivančicích tomu není jinak. Právě informace o tom, že v roce 2015 Jihomoravský kraj podpořil vinaře částkou bezmála 54 milionů korun, vynesla jednomu z lídrů kandidátky ČSSD Igoru Chlupovi bouřlivý potlesk.

Opět je za námi další z oranžových odpolední, která s námi trávíte ve svých městech. Děkujeme Vám za obrovský zájem a nekončící příliv inspirací a nápadů. Vy jste kraj a my jsme rádi, že můžeme být součástí. Děkujeme!