Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes promluvil na setkání s voliči ve Veselí nad Moravou

Výjimečné, takovým přívlastkem by se dalo označit dnešní setkání s voliči ve Veselí nad Moravou. Zúčastnil se ho i předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka, který úvodem promluvil k voličům. Po něm se slova zhostil hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a další kandidáti do voleb. Účast na dnešním mítinku byla opravdu vysoká, což nás těší a jsme rádi za názory a věcné připomínky, které jste nám dnes předali.

Největším lákadlem všech mítinků je možnost pomluvit si s našimi kandidáty u kávy o věcech, které Vás zajímají a tématech, které rezonují v daném regionu. Dnes se lidé nejvíce těšili na proslov premiéra Bohuslava Sobotky, který dnes společně s kandidáty slavnostně otevřel novou čističku odpadních vod v Lovčicích. Bohuslav Sobotka pochází z Jihomoravského kraje, takže mu na něm velmi záleží, což zdůraznil taktéž i ve svém proslovu. „Chceme dělat politiku pro lidi! Chceme, aby se lidé dožili důchodu, takže jsme snížili věk pro odchod do penze na 65 let. Zrušili jsme poplatky v nemocnicích a snažíme se dlouhodobě zabránit privatizaci nemocnic,“ pronesl ve svém projevu Sobotka a lidé ho odměnili potleskem.

Veselí nad Moravou má rozhodně co nabídnout, můžete si sem udělat výlet po Baťově kanálu, který se v poslední době těší velké oblibě turistů. Jihomoravský kraj se společně s městy snaží kanál zvelebovat, což je znát na jednotlivých přístavištích, která za poslední léta prokoukla. „Kolem Baťova kanálu bychom chtěli také vybudovat souvislou cyklostezku, která by přilákala další turisty. Doufáme, že se nám při jednání s vodohospodáři podaří dosáhnout shody a posuneme otázku cyklostezky dál,“ osvětlil plány sociální demokracie pro příští volební období náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu a majetek Roman Hanák. V neposlední řadě je Veselí nad Moravou obklopeno krásnou hornatou krajinou, která má turistům určitě co nabídnout.

Občany Veselí nad Moravou zajímalo také zdravotnictví a privatizace nemocnic. Jihomoravský kraj v čele s ČSSD usiluje o zamezení privatizace nemocnic a slaví v tomto úspěchy. V poslední době se to podařilo například u nemocnice v Hustopečích, která měla dluh 50 milionů korun. Kraj také investuje velké částky do opravy a vybavení krajských nemocnic, příkladem toho může být nemocnice ve Znojmě, kam kraj investoval do rekonstrukce operačního traktu 290 milionů korun nebo třeba nemocnice v Kyjově. „Nedávno jsem byla v nemocnici v Kyjově, kde je to moc pěkně opravené. Například ortopedie je krásně zrekonstruovaná, doufám, že takto bude brzo vypadat i chirurgie. A vjezd do nemocnice je taky nový, takže to vypadá mnohem lépe,“ komentovala nemocnici v Kyjově Božena Světlíková.

Na závěr setkání opět promluvil předseda vlády Bohuslav Sobotka, který poděkoval za hojnou účast a pozval návštěvníky ke krajským volbám, které se konají 7. a 8. října. Odpoledne u dobré kávy zpříjemnil také místní dětský folklórní soubor, který diváky pobavil připraveným programem. Chtěli bychom Vám tímto poděkovat za další z obohacujících setkání a Váš zájem. Jsme tu pro Vás! Již se těšíme na další příjemné odpoledne, tentokrát zítra v Ivančicích.