Spolupráce s Blanenskou radnicí je perfektní a dobré vztahy udržíme i nadále, zaznělo v Blansku

Další ze série předvolebních mítinků je za námi. Naši kandidáti se s Vámi sešli na náměstí Republiky v Blansku. Setkání proběhlo za účasti předsedy vlády České republiky Bohuslava Sobotky. Pokud jste chyběli a chcete se s ním setkat, máte příležitost ve čtvrtek v Brně na Moravském náměstí. A co se děje na Blanensku? Například se otevře nově zrekonstruované fotbalové hřiště.

Úvodního slova se zhostil premiér republiky Bohuslav Sobotka, který do Blanska dnes zavítal na společnou obhlídku místního domova seniorů s hejtmanem Jihomoravského kraje Michalem Haškem. Promluvil o důležitosti podpory krajů a spolupráce mezi vládou a jednotlivými kraji, která je důležitá pro úspěšné rozvíjení krajů. Zároveň podpořil jihomoravské kandidáty, zejména kandidáta do senátu Iva Poláka, který v současnosti zastává funkci starosty města Blanska. Setkání se dnes zúčastnilo skoro kompletní čelo kandidátní listiny, takže lidé měli opravdu mnoho možností s našimi kandidáty podiskutovat.

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek si pochvaloval spolupráci s radnicí Blanska a nemocnicí v Blansku, která sice nespadá do systému krajských nemocnic, ale kraj ji tak bere a podporuje ji. „Minulý týden se otevíralo nové parkoviště, na které přispěl Jihomoravský kraj. Přispěli jsme taktéž na novou přístrojovou techniku a věřím, že spolupráce s touto nemocnicí bude i nadále perfektní,“ uvedl Hašek. Kandidáti promluvili také o dokončení nového územního plánu Jihomoravského kraje, který je po třech a půl letech hotov a zítra by měl být přijat. Právě přijetí územního plánu JMK výrazně usnadní a urychlí výstavbu silnice R43, která by spojila Pardubický kraj a Brno a je dlouholetým problémem Jihomoravského kraje.

„Moc si cením toho, že po mnoha letech budeme v Blansku mít fotbalové hřiště s umělým povrchem, které bude odpovídat parametrům pro všechna mužstva, jak pro Áčko, tak pro mládež a samozřejmě pro mužstva z regionu,“ těšil se místní komentátor fotbalu i hokeje Rudolf Šebela. Fotbalové hřiště na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka nutně potřebovalo zrekonstruovat, protože nevyhovovalo bezpečnostním předpisům a bylo zastaralé. „Díky finanční podpoře Ministerstva školství a Jihomoravského kraje jsme mohli kompletně zrekonstruovat tento stadion. Máme nový umělý trávník čtvrté generace, který je certifikován Českomoravským fotbalovým svazem, nové kabiny, umělé osvětlení, veškeré chodníky, příjezdovou cestu a částečnou rekonstrukcí prošly také tribuny stadionu. Blansko má tedy konečně pořádný fotbalový stadion, za což jsem opravdu rád a doufám, že bude dlouho sloužit,“ komentoval rekonstrukci a zítřejší slavnostní otevření fotbalového hřiště starosta Blanska a kandidát do senátu Ivo Polák (ČSSD).

Na setkání dorazilo několik desítek občanů Blanska a společně s námi si užili velmi příjemné a pěkné odpoledne, i když nám počasí příliš nepřálo. Ukázalo se tedy, že akce dělají lidi a my jsme opravdu rádi, že máme takové voliče, jako jste právě Vy, naši voliči, kteří za námi chodíte na naše setkání, povídáte si s námi o všem, co Vás zajímá a o tom, co byste chtěli změnit v našem kraji. Děkujeme Vám!